Uitnodiging en programmaboekje voor de Sikkens prijs 2015

Tekst

sikkensfoundation_1

Uitnodiging en programmaboekje voor de uitreiking van de Sikkens prijs 2015. Toegekend aan de Britse architect David Chipperfield. In opdracht van de Sikkens Foundation.

Ik heb geprobeerd de relatie te leggen tussen kleur/kleurgebruik (eigenschap van Sikkens) en de filosofie van architect David Chipperfield. “in Chipperfields filosofie neemt de verbinding van zijn gebouwen met de context en functie een centrale plaats in. Daarnaast zijn het ontwerpproces en de dialoog met de betrokken actoren belangrijk voor de kwaliteit van het ontwerp.”
Door te werken met restvormen (context) en binnenvormen waar kleur aan toegekend is ontstaat een kleur contrast onderzoek zoals we dat kennen van de kleurenleer van Johannes Itten. In het vouwvel (A3 formaat) zijn 4 gestanste vierkanten aangebracht. Hierdoor ontstaat er ruimtelijkheid. Belangrijk is ook dat nu de ondergrond te zien is door het kleinste gat. Zo gaat de uitnodiging –en de kleurvlakken- zelf ook weer een relatie aan met de plaats waar hij ligt.

De uitnodiging kan ook andersom gevouwen worden; dan krijg je een andere kleurcombinatie.

Gedrukt in 4 pantone bij drukkerij Robstolk, Amsterdam.

sikkensfoundation_2

sikkensfoundation_4

sikkensfoundation_3