banners-facebook-1

 

banners-facebook-3

 

banners-facebook-2

 

banners-facebook-4

 

banners-facebook-5

sikkensprize-home

De website heeft een navigatie op basis van kleur. Zo worden de 3 belangrijkste onderdelen met elkaar samengebracht: de Sikkens Foundation, de Sikkens Prize en de Mondrian Lecture. De technische ontwikkeling is gedaan door PMS72.

De geschiedenis van de Sikkens Foundation begint bij de Sikkens Prize, toen Sikkensprijs, die in 1959 werd opgericht door de toenmalige Sikkens-directie. Sikkens is een verf- en lakmerk dat in 1792 werd opgericht en dat in de jaren zestig van de vorige eeuw onderdeel werd van het bedrijf AkzoNobel. De activiteiten en initiatieven rondom de Sikkens Prize werden in 1972 ondergebracht in een zelfstandige stichting: de Sikkens Foundation.

De eerste Sikkens Prize werd in 1960 uitgereikt aan Gerrit Rietveld en sindsdien volgden onder andere Le Corbusier (1963), Donald Judd (1993) en Bridget Riley (2013). De meest recente winnaar van de Sikkens Prize (2017) is de Nederlandse ontwerper Hella Jongerius.

www.sikkensprize.org

 

sikkensprize-winners

 

sikkensprize-britgedriley

 

sikkensprize-winners-gerritrietveld

 

sikkensprize-mondrianlecture

 

sikkensprize-mondrianlecture-dickswaab

 

sikkensprize-historie

 

sikkensprize-winner-2017

ed-awards-leeg

Vier nominaties voor de European Design Awards! De prijzen worden op 27 mei uitgereikt in Porto.

1. Sikkens Prize uitnodiging
2. Siba Sahabi brochure
3. David Chipperfield the embedded nomad
4. Kettal outdoor furniture catalogue 2017

thijsverbeek_sikkensprize_8

26 maart 2017 werd de Sikkens Prize uitgereikt aan ontwerper Hella Jongerius. Uitgangspunt voor deze opdracht was om een ontwerp te maken dat raakt aan de werkwijze van Hella Jongerius, zonder in haar idioom te vervallen of haar idioom te illustreren. Het ontwerp van de Sikkens Prize award ceremony voor Hella Jongerius bestaat uit een serie van drie testdrukvellen (persproeven).

De testdrukvellen bestaan uit diverse kleurtesten en typografie (corpsgrootte) in kleur contrast combinaties. Het is een weergave van een onderzoeksproces, zonder een ‘afgerond’ ontwerp te zijn. Door het ontwerp een open onderzoek te laten zijn, biedt het de mogelijkheid om grenzen op te zoeken van leesbaarheid, contrast en esthetiek. Tevens laat een testdrukvel zien wat de grenzen zijn van een industrieel proces, in dit geval offset drukwerk. Door de technische grenzen in het bereik van een productieproces op te zoeken, ontstaat er imperfectie in het eindresultaat. Dat is een belangrijk gegeven in het werk van Hella Jongerius. Zelfs de kleurstrip die onvermijdelijk is op een drukvel refereert aan de kleuronderzoeken van Hella Jongerius.

Testdrukvel 1 is gevouwen tot een uitnodiging. Het vel is eenzijdig bedrukt op 60 grams papier met 3 pantone kleuren. De envelop is gestanst uit tesdrukvel 2, dat bestaat uit twee pantone kleuren (tweezijdig bedrukt) en alle kleurmengingen die daar mee mogelijk zijn.

 

thijsverbeek_sikkensprize_11

Testvel 1, bedrukt in 2 pantone.

thijsverbeek_sikkensprize_1

thijsverbeek_sikkensprize_2

 De envelop is gestanst uit een tweede testvel

thijsverbeek_sikkensprize_10

thijsverbeek_sikkensprize_6

testvel 2, bedrukt in 3 pantone. Waar de zwart is opgebouwd uit blauw, groen en roze.

thijsverbeek_sikkensprize_3

De uitnodiging is met 800 exemplaren doorgedrukt, dit vel is met testdrukvel 3 verwerkt in het programmaboek. Deze twee drukvellen zijn kruiselings gevouwen, in elkaar gestoken en met 1 nietje gebonden. De pagina’s zijn gesloten aan de kop of aan de staart, waardoor er gevouwen pagina’s ontstaan. Aan de binnenkant van de gevouwen pagina is een testvel te zien, aan de buitenkant staat in grijs gedrukte tekst het programma. Door de transparantie van het 60 grams papier schijnt de binnenkant door.

thijsverbeek_sikkensprize_9

thijsverbeek_sikkensprize_5

siba-sahabi2

Uitnodiging voor Siba Sahabi ‘Perspectives’ in Galleria Rossana Orlandi, Milano.

siba-sahabi3

kettal-2017-repro-1

kettal-2017-repro-3

kettal-2017-repro-5

kettal-2017-repro-6

kettal-2017-repro-8

kettal-2017-repro-10

kettal-2017-repro-12

kettal-2017-repro-13

kettal-2017-repro-16

kettal-2017-repro-20

kettal-2017-repro-21

openday-dae-uitsnede

 

openday-dae

 

Untitled-7

Net als vorig jaar heb ik een European Design Award gewonnen (brons). In de categorie ‘brochure’ won het programma boek voor de Sikkens Prize 2015.

overzicht-14

overzicht-1

overzicht-3

overzicht-10

overzicht-9

overzicht-11

overzicht-12

David Chipperfield, The Embedded Nomad, in opdracht van de Sikkens Foundation.

Het boekje bevat een tekst van Bernard Colenbrander en Christian Rapp. De tekst is gelardeerd met afbeeldingen van architect David Chipperfield. De afbeeldingen zijn steeds in een context geplaatst van; omgeving, kleur of geschiedenis. Uitgangspunten die belangrijk zijn in het werk van Chipperfield.

48+30 pagina’s

drukwerk Robstolk 
Full colour + 4 pantone
 / 4 papiersoorten

overzicht-2

Het Vrouw Moeder Kind­centrum van Máxima Medisch Centrum (MMC) is in de zomer van 2015 een samenwerking van een half jaar met Design Academy Eindhoven aangegaan. Examenstudenten van de afdeling Man and Leisure zijn uitgenodigd met hun werk op de het Vrouw Moeder Kind­centrum te reflecteren.

In deze publicatie worden een aantal van de projecten getoond en toegelicht, van eerste schetsen en thesisfragmenten tot de gereali­seerde projecten.

overzicht-3

Een geboortekaartje is het omslag, gedrukt in fluor roze en fluor geel.

overzicht-4

overzicht-5

Het boekje is gedrukt op 2 papiersoorten waarvan 1 bedrukt is enkel in  fluor roze. Dit zorgt voor een heldere structuur in het boekje.

overzicht-6

overzicht-7

overzicht-9

overzicht-10

overzicht-11